Elke tweede zondag Elke tweede zondag

Op de tweede zondag van de maand is er voor de jeugd in het Ariënshuis aan de Sonderenstraat 55 (naast de Lourdeskerk) een jeugdkerk. De jeugdkerk begint, net als de reguliere dienst , om 10 uur.

Jeugdkerk: Arienshuis Jeugdkerk: Arienshuis

Sinds enkele jaren hebben we elke maand jeugdkerk. De jeugdkerk is op elke tweede zondag van de maand. Dit doen we samen met de katholieke kerk.

Momenteel zijn we ons aan het oriënteren welke locatie het beste is. Vanaf de start was dat in de gemeentecentrum van de Maranathakerk. Sinds januari 2017 vieren we jeugdkerk in het Ariënshuis. Dit staat naast de voormalige Lourdeskerk. Zie rode pijl, op onderstaande foto:

Tijdens deze bijeenkomsten kan de jeugd vanaf groep 8 zijn eigen inbreng hebben over de onderwerpen, b.v. pesten, overlijden oma, opa of van een bekende, en anders hebben wij een onderwerp. Vanuit onze christelijke normen en waarden benaderen we de actualiteit van de dag.

Schema 2017 (tot de zomer vakantie):

Programma voor 12 maart 2017

We bereiden om met de jeugd op eigentijdse  wijze voor op Pasen.

We laten de jongeren nadenken over het Paasverhaal, zodat het dichtbij henzelf kan komen.
Ze worden geconfronteerd met een verrader in hun midden, het afwegen van argumenten wanneer iemand schuldig is en ze onderzoeken de motieven van Judas. De jongeren blijven niet somber achter. Ze worden verrast en verwoorden welke hoop Pasen hen biedt.

Naast bovenstaande programma, is er uiteraard tijd voor actuele gebeurtenissen, mocht daar aanleiding toe zijn.

Voor vragen, kan je mailen naar

We zien elkaar graag op 12 maart a.s. in het Ariënshuis.

Leiding: André, Bernardie, Gert, Tjeerd