Rainbow Kids Club Rainbow Kids Club

15 december 2017 is er weer een Rainbow Kids Club avond voor alle kinderen uit Haaksbergen en omgeving. Deze avond vieren we Kerst. We beginnen de avond om kids 16:30 uur. We gaan deze avond lampionnen maken. En natuurlijk gaan we ook naar buiten met deze mooie lampionnen! Om 17:45 uur zijn jullie papa's, mama's, opa's, oma's en verdere familie ook uitgenodigd voor het (kinder) kerstfeest .
Na deze viering gaan we gezellig met elkaar eten. We willen jullie vragen of alle kinderen 10 hapjes mee willen nemen. Voor stokbrood en salade zorgen wij. Wij hopen jullie dan te zien bij de Maranathakerk, Enschedesestraat 16.
Het is wel belangrijk dat je je van te voren opgeeft, dit kan je doen door te appen, bellen of te mailen naar:

• Mariëlla van 't Hof 06-15418207,
  • Froukje Braam 06-2476 2225 ,

Schoolkleding Rustenburg Zuid Afrika Schoolkleding Rustenburg Zuid Afrika

In 2016 is er met een pannenkoeken actie tijden de kerkennacht en de oliebollen actie op oudejaarsdag geld ingezameld voor schoolkleding in de townships rondom Rustenburg in Zuid-Afrika.
De opbrengst van de pannenkoeken actie was € 215,50 en van de oliebollen actie € 501,50. Totaal € 717.  Daarvan zijn 28 paar schoenen, 12 tunieken, 14 shirts, 3 rokken, 3 broeken en 3 truien gekocht, voor schoolkinderen (kinderen van patiënten van de hospice) die dit nodig hadden.
Het totaalbedrag was 7156,37 ZAR bij een gemiddelde koers van 14,1 is er € 507,55 uitgegeven. Er is een bedrag over van € 209,45 dat benut gaat worden in 2018.
Mede namens de schoolkinderen, dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd
Joke en Ep Huurnink

Groentetuin in Kroondal Groentetuin in Kroondal

Verleden jaar januari 2016 trof ik een lege dorre (groente)tuin aan in Kroondal nabij Rustenburg in Zuid-Afrika. Het hek was gestolen, het gaas was kapot. De geiten hadden vrij spel, als er al wat te eten was geweest. Het was een kurkdroog jaar.

Dit jaar was alles anders. Het nieuw geplaatste hek was er nog, het gaas was heel, de waterkraan, een dag voor mijn terugreis in 2016 aangelegd, was er ook nog en zowaar er groeide groente. Veel spinazie en rode bieten. Toch een opsteker, zeker als je bedenkt dat er veel gesproeid moest worden omdat het weinig regende. De groentes werden wekelijks verdeeld onder de patiënten.
Een deel van het collectegeld t.b.v Kroondal is besteed aan zaden, slangenkoppelingen en een sproeier. In totaal 120,33 euro het overschot 247,23 euro gaan we volgend jaar benutten voor zover noodzakelijk.